جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است دولت باید با یک تیم کارشناسی به بررسی این موضوع بپردازد که در شرایط فعلی بهای ساخت یک واحد مسکونی در شهرهای مختلف چقدر است. بر این اساس، باید تسهیلات ساخت مسکن مشخص شود.
تسهیلات ساخت مسکن راهکاری برای کمک به خانوارها به منظور افزایش ساخت و سازها در سطح خرد و خانهدار شدن آنان است. در اقدامی عجیب شاهد هستیم مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن که اوایل سال جاری در شورای عالی مسکن مصوب شده بود، با کاهش ۱۵۰ میلیونی به ۶۵۰ میلیون رسید!
در حالی در شورای عالی مسکن مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن با کاهش روبهرو شد که شاهد افزایش تورم از ابتدای سال تا الان هستیم. به جای اینکه رئیس بانک مرکزی به دلیل عدم اجرای این مصوبه مورد توبیخ و بازخواست قرار گیرد و شاهد اجرای سریع مصوبه باشیم، تسهیلات ساخت مسکن کاهش یافت.
جعفر پورکبگانی، نماینده مجلس در باره عقبگرد قانونی در شورای عالی مسکن مبنی بر اینکه مصوبه اعطای تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش یافت به «جوان» گفت: با توجه به شرایط تورمی باید شاهد اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی از ابتدای سال تا الان میبودیم و به موازات تورم این مبلغ افزایش پیدا میکرد.
وی ادامه داد: در کمال تعجب میبینیم در شورای عالی مسکن مبلغ تسهیلات ساخت مسکن از ۸۰۰ میلیون تومان که مصوبهاش را ابتدای سال داشتیم و هرگز اجرایی نشد به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش پیدا کرد!
این نماینده مجلس با اشاره به کاهش وام ساخت مسکن در شرایط تورمی و افزایش قیمت ارز محاسباتی مصالح ساختمانی افزود: با توجه به کاهش تسهیلات ساخت مسکن در شورای عالی مسکن از ۸۰۰ به ۶۵۰ میلیون تومان باید این سؤال را از دولتمردان بپرسیم که آیا هدف این است که صنعت مسکنسازی را در کشور دچار مشکل کنیم. آیا نمیخواهیم ساخت و سازها در سطح خرد رونق بگیرد و شاهد به تعادل رسیدن قیمتها باشیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به نظر میرسد، اتفاقی که چند سال پیش در دولت آقای روحانی و در زمان وزارت آقای آخوندی در زمینه مسکن شاهد بودیم، دوباره در حال اتفاق افتادن است. آقای آخوندی به عنوان وزیر وقت راه و شهرسازی اعلام کردند افتخار من در این است که در دوران مسئولیتم هیچ مسکن ملیای نساختهام!
پورکبگانی گفت: تصمیمات اشتباه مانند کاهش تسهیلات ساخت مسکن از ۸۰۰ به ۶۵۰ میلیون تومان بر سیاستهای دیگر هم اثر منفی دارد. اگر قرار است به جوانی جمعیت بپردازیم و افزایش ازدواج و زاد و ولد را در کشور شاهد باشیم، باید بستر را برای دسترسی مردم به مسکن فراهم کنیم. کاهش تسهیلات ساخت مسکن نمیتواند در راستای اجرای سیاستهای جوانی جمعیت باشد، زیرا امکان دسترسی عامه مردم به مسکن را از بین میبرد.
وی ادامه داد: وقتی ابتدای سال مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان را داشتیم، قیمت ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان بود. حالا این ارز قیمتش به ۷۰ هزار تومان رسیده است. چطور میشود به موازات بالا رفتن تورم، شاهد کاهش تسهیلات ساخت مسکن باشیم.